Annika som filmproducent

Filmproducent, dynamiken i känslomediet framför alla

”Det är fantastiskt att få använda sin kreativitet till filmskapande, med rörlig bild, ljud, text och musik, så man kan säkra att värdefull och djupgående kommunikation kan komma många till del. Mina TV-serier döptes till ”Doppings styrkedroppar” på grund av min okuvliga förkärlek för sådant som stärker och lyfter fram det bästa i oss”

Annika Dopping anlitas för filmintervjuer med högprofilpersoner och har producerat eller medproducerat drygt hundra TV-produktioner, inklusive egna TV4-serien ”Doppings styrkedroppar”, med teman som ”Stoppa stressen” och ”Ett rikare liv” i samproduktion med externa aktörer som AMF Pension och Alecta. 

TV-Akademin

När Sveriges Television 1985 tyckte det behövdes förnyelse i leden efterlyste de morgondagens TV-producenter till en tvåårig engångsutbildning, den så kallade TV-Akademien. Mercuri Urval anlitades för att handplocka fyra kvinnliga och fyra manliga lämpliga elever, varav Annika var en. Efter en period på SVT:s nöjesavdelning headhuntades hon till TV4:s start, där hon var tillförordnad programchef de två första åren – en lärorik pionjärstid där hon bland annat genomdrev satsningen på långköraren ”Fångarna på Fortet”.

Sedan dess har Annika varit med om att producera drygt hundra TV-produktioner, inklusive den egna TV4-serien ”Doppings styrkedroppar” med teman som ”Stoppa stressen” och ”Ett rikare liv”, i samproduktion med externa aktörer som AMF Pension och Alecta.

Spela video

Annika intervjuar toppdiplomaten, f d utrikesministern och vice generalsekreteraren för FN Jan Eliasson om ledarskap för Unionen Chef. En av hans stora hjältar är Dag Hammarskjöld.

Några uppmärksammade TV-program nedan:

”Tre Vise män” med Dalai Lama, Deepak Chopra och Sri Ravi Shankar

”De Vise indianerna” del 1 med bland andra Arvol Looking Horse

”De Vise indianerna” del 2 med Oren Lyons

Läs även om Annika Dopping som:

"Det gäller att hålla ögonen öppna för både ulvar i fårakläder och tvärtom"
Foto: Grenprix