Föreläsare/Författare

”Jag stämmer alltid av publikens aktuella utmaningar med uppdragsgivaren, så jag kan skräddarsy mitt upplägg”

Föreläsare/Författare

”Jag stämmer alltid av publikens aktuella utmaningar med uppdragsgivaren, så jag kan skräddarsy mitt upplägg”

En av Annikas specialiteter som föreläsare att hitta och förmedla nycklar för ett rikare, meningsfullare och mer tillfredsställande liv. När världen snurrar fortare är vi många som känner oss jagade – av båda yttre och inre faktorer – och längtar efter en stärkande omstart. Något vi alla har makt över är att ta ett mer personligt ansvar för att medvetet minska stressen. Då gäller det att upptäcka sådant som hur vi kan stilla nervsystemet när det skakar inom och utom oss, innan det börjar gå ut över andra… Här har Annika många tips.  

”Jag har alltid varit skattletare. Så fort jag hittar riktiga guldkorn – i form av kunskap eller människor – vill jag dela med mig till så många som möjligt. Vid en lyckad föreläsning blir samspelet med publiken magiskt. Det känns som ett personligt möte med var och en”

En minuts smakprov på Annika idag:

”Jag glömmer aldrig en gång på Slottet när jag modererade en konferens för ”Konungens Stiftelse för ungt ledarskap” och intervjuade Bodyshops legendariska grundare Anita Roddick. På frågan vad hon brukar leta efter hos sina medarbetare svarade hon kort och kärnfullt:

– En enda sak: Passion. 

– Men ifall passionen används negativt då, frågade jag, som i militanta grupper? Hennes hoppingivande svar har jag citerat många gånger: 

– Det spelar ingen roll. Passion can always be redirected…

Nedan hur några talarförmedlare beskriver Annika som föreläsare:

Föreläsning av Annika:

Annika är en uppskattad inspirationsföreläsare och skräddarsyr innehållet efter publiken och kundens aktuella behov. Några teman för olika målgrupper i hennes repertoar nedan:

DOPPINGS STYRKEDROPPAR MOT STRESS

Insikter och verktyg för att hantera vår personliga stress. Ökad självkännedom och ständig personlig utveckling gör att vår förmåga att hantera och även stärkas av livets yttre och inre påfrestningar kan växa, liksom vår lust att ta personligt ansvar för det.

DE VISE INDIANERNA

Annikas TV-serie med indianvisdom i TV4 fick telefonväxeln att braka samman, inte minst som indianhövding Oren Lyons steg rakt in i svenska folkets hjärtan och har besökt Sverige ett 50-tal gånger sedan dess. Annika visar scener ur TV-programmen och diskuterar med publiken vilken nytta vi kan ha av den mångåriga indianvisdomen i vår tid.

MINDRE JOBBIGT PÅ JOBBET?

Annika tar upp frågeställningar med mycket igenkänning, insikter och humor från vanliga situationer på arbetsplatsen, kombinerat med handfasta verktyg för att se, förstå och hantera sin egen stress.

TRE VISE MÄN

I ett av Annikas mest omtalade och älskade program genom åren inspirerar Dalai Lama, Deepak Chopra och Sri Sri Ravi Shankar publiken till personlig utveckling. Efter programmet för Annika samtal med publiken om den nytta och tröst man kan

Annika som författare

Doppings Styrkedroppar

250:- plus porto
Annika har intervjuat många intressanta personer och i sin bok ”Doppings styrkedroppar” har hon valt ut sexton av dem som i varsitt kapitel förmedlar livsvisdom, inspiration, identifikation, kurage och sunt förnuft för att hjälpa oss se nya och stärkande sammanhang, alltifrån indianhövding Oren Lyons till den humoristiske finske psykiatern Ben Furman. Boken blir ett kraftpaket för att väcka slumrande livsandar.

Nikotinfällan

150:- plus porto

Rökare och snusare jagas och ”skammas” från alla håll, medan tobaksindustrin outtröttligt arbetar med att stärka sitt kundunderlag på alla sätt. Annika fick uppdraget av Natur & Kultur att skriva ”Nikotinfällan” för att ge kunskap, självkänsla, styrka, motivation och inspiration till dem som vill bryta sitt nikotinberoende. I hennes bok intervjuas bland andra addictionspecialisten och leg. Sjuksköterska Bitten Jonsson, www.bittensaddiction.com:

”Vad många inte förstått är att nikotinberoende är en allvarlig hjärnsjukdom och att nikotin är en beroendeframkallande drog, lika förförisk som heroin – samtidigt som den är tillgänglig i närmsta livsmedelsaffär eller bensinstation… 

Denna inspirerande och självkänslestärkande bok är första steget ut ur nikotinfällan, jag hoppas du tar det steget…”

"VADDÅ 112"

Böckerna finna att se gratis på SOS Alarm via länken i bilden

Under 12 år arbetade Annika med olika sorters kommunikationsinsatser för SOS Alarm och tog initiativet till att folkbilda barn att bli små hjältar (efter att ha improviserat många sagor för sina egna barn). Tillsammans med erfarna SOS-operatörer skrev hon nio sagor inspirerade av verkliga händelser, som sedan distribuerades till landets alla förskolor, både i text och på CD-skiva. Låter ni hela familjen lyssna kommer även de vuxna garanterat lära sig något på kuppen.