"Samtiden är framtidens spegel"


Annika Dopping

”Min far Olle Dopping var datapionjär och betonade alltid vikten av kontinuerlig omvärldsbevakning, gott omdöme och väloljade associationsbanor. Då kan man – mitt bland alla slutna stuprör – se oväntade samband och lösningar för dagens utmaningar. Det kräver dock full kontroll över vad som är verklighet och vad som är fritt tänkande”
Moderatorbild 4

Facilitator, katalysator och hållbarhetslots

Som besjälad folkbildare brinner Annika för att upptäcka och sprida goda exempel och lösningar som kan skalas upp för ett ansvarsfullt, medmänskligt och hållbart samhälle. Hon kallas inte för inte för tvättäkta ”barnmorskejournalist” och hennes drivkraft är aldrig att sätta dit personer, utan locka fram de bästa förutsättningarna för hållbarhetsinriktade uppdragsgivare att förverkliga sina visioner. En av hennes metoder är att samla framgångsnycklar från spjutspetsorganisationer- och ledare som kan korsbefruktas med andra välförankrade, värderingsstyrda organisationer med genuin hållbarhetsagenda. 

  ”Jag letar oupphörligt efter nya pusselbitar för att hållbart lösa framtidens välfärdsutmaningar och älskar att lyfta fram det bästa i människa och organisation och skapa oväntade synergier, förädla innovationer och driva inre tillväxt”

  ”Our friend Annika Dopping is a visionary storyteller who has dedicated her life to illuminating the diversity of timeless knowledge and interdependence of humanity; her body of work has one constant theme – reconnecting us with the heart-based wisdom and knowledge that binds us together, realigning ourselves with the Laws of Nature, and applying our collective wisdom and creative genius for the common good. Thank you Annika!!” 

  Lisa Smith, 

  Montana, Pull Together Now

   

  Klicka på bilden för att se Annika intervjua Bill Clinton i SVT:s Agenda

  Kort om min bakgrund

  Som 16-åring studerade jag som inofficiell student på Stephen F. Austin State University i Texas, för att efter examen på Norra Latins progressiva experimentsgymnasium bli reseledare och sedan platschef för Fritidsresor, där mitt stora intresse för möten med människor och kulturer började blomstra.

  Efter att ha tagit leg. sjukgymnast-examen i Göteborg handplockades jag i slutet av 80-talet som en av åtta elever till SVT:s unika tvååriga TV-producentutbildning ”TV-Akademien” i samarbete med Stockholms Universitet och headhuntades sedan till TV4:s kanalstart som tillförordnad programchef under två år.

  Efter det har jag verkat genom eget produktionsbolag, med inriktning på kommunikation via film/TV- och poddproduktion, konferenser, events, road shows, föreläsningar, konceptutveckling, böcker och folkbildning.  ”I Kina är det avgörande vilket Guang Chi du lyckats bygga upp, i form av ditt personliga nätverk. Jag är oändligt tacksam för djupet och bredden i mitt.”