Hoppa till innehåll

Kort om Annika

Tack vare sin mångåriga erfarenhet av att moderera, facilitera och producera TV-program, poddar, filmer, seminarier, konferenser, events, omvärldsanalyser, kommunikationsupplägg, Road Shows mm besitter Annika en rik kunskapsbank, unika nätverk och en strategisk fingertoppskänsla för vad som krävs för att målgruppsanpassa engagerande budskap.
 
Vare sig det gäller punktinsatser eller långsiktiga uppdrag bildar hon unika spjutspetsallianser, som skapar synergier, innovationsklimat, trygghet, handlingskraft och framtidstro för alla inblandade.
 
Annikas första jobb som 19-åring var som reseledare för Fritidsresor i Marocko. Där tog hennes intresse för möten med människor och kulturer fart (hon utnämndes till utflyktschef efter bara två veckor) och året därpå blev hon platschef i Edinburgh. Det i sin tur blev starten för hennes passion för ledarskap.
 
Efter sin leg. sjukgymnastexamen insåg Annika att hennes hjärta låg i kommunikation och efter en tid som frilansande journalist handplockades hon som en av 8 elever till SVT:s unika tvååriga TV-producentutbildning ”TV-Akademien” i samarbete med Stockholms Universitet.
 

Vid TV4:s kanalstart headhuntades Annika som tf programchef under två år och har sedan dess verkat genom eget produktionsbolag, specialiserat på kommunikation inom hållbarhet och framförallt samhälle, hälsa och ledarskap, via möten IRL eller digitalt, film/TV, poddproduktion, konferenser, events, föreläsningar, konceptutveckling, folkbildning mm.


“Min far Olle Dopping var datapionjär och betonade alltid vikten av kontinuerlig omvärldsbevakning, gott omdöme och väloljade associationsbanor. Då kan man – mitt bland alla slutna stuprör – upptäcka oväntade samband och lösningar för dagens utmaningar.”

Kunder om Annika

”Saying that Annika is a ”good” moderator is like saying that Meryl Streep is a good actress – it doesn’t even begin to describe the skills this person has. It’s that combination of a soft, gentle and bubbling personality with a total control of the event she is moderating. She makes it look easy, chatting with people on stage, helping stressed and nervous speakers feel comfortable, making sure the right questions are being asked and answered. I have moderated a few events myself and know how difficult it is to make it look relaxed. With Annika as moderator, the event has the highest chance of becoming a success”.

— Robert Almqvist,
Director PR and External Communications på CGI Sweden

”Jag uppfattar dig mer som en facilitator än som ren moderator. Du drivs av ett stort personligt engagemang för hållbarhetsfrågor och bottnar även i egen kunskap, något som både ger trovärdighet och inspiration”.

— Mats Djurberg,
Generaldirektör, Svenska Unescorådet

”Samarbetet med Annika innebar att vi fick en garant för att samtliga deltagare (vana som ovana) som skulle stå på scen fick hjälp att prestera det bästa av sig själva. Att de, förutom att deras budskap kom fram på ett bra sätt, också lyckades förmedla en personlig sida av sig själva på ett mycket sympatiskt och inkluderande sätt. Att tidigt fånga essensen av vad vi ville förmedla och lyckas ringa in var och hur olika personer skulle lyftas fram och i vilket kontext var en stor utmaning. Annika nöjde sig inte med att komma till ett dukat bord och agera moderator för en given konferensagenda. Tvärtom, tidigt – långt innan talare och programinnehåll var satta, medverkade Annika i arbetsmöten för att få en djupare förståelse för vad vi ville åstadkomma med konferensen, för att lära känna oss som företag och utifrån det också vara delaktig i att skapa ett program som var intressant, engagerande och inkluderande”.

— Jennifer Carlsson,
Head of Communication, NCC Property Development Nordic AB

”Stort och varmt tack för din superproffsiga insats i går igen vid poddinspelningen. Det är en njutning att få se och höra dig i ”action”. En befriande självklarhet i ditt sätt att samtalsleda”.

— Peter Griepenkerl Lööf,
Kanslichef, Stiftelsen Länsförsäkringsgruppens Forsknings- och utvecklingsfond

”Annika och jag har vunnit två ”Guldklappan” tillsammans, dels för Utbildning och dels själva Grand Prix. Hon är en TV-producent som brinner för bra och spännande innehåll. Som publik är man lite smartare efter man sett något av Annika än man var före”.

— Robert Agius,
Phosworks Digital Ideas

Annika i Media

Intervju med Bill Clinton

Annika Dopping i en nära intervju med Bill Clinton, fd president i USA, om livet efter Vita Huset. Sändes i SVT:s program Agenda 2007.

Annika möte Jan Eliasson

Jan Eliasson, välrenommerad diplomat, medlare och politiker berättar om sin uppväxt, sina erfarenheter, och sin syn på ledarskap i en personlig intervju.

Moderator

Annika är moderator på Polarbröds konferens ”The Future of Leadership is now” med professor Johan Rockström och VD-nätverket Stegvis.

Annika har intervjuat många intressanta personer och i sin bok ”Doppings styrkedroppar” har hon valt ut sexton av dem som i varsitt kapitel förmedlar livsvisdom, inspiration, identifikation, kurage och sunt förnuft för att hjälpa oss se nya och stärkande sammanhang, alltifrån indianhövding Oren Lyons till den humoristiske finske psykiatern Ben Furman. Boken blir ett kraftpaket för att väcka slumrande livsandar.

Rökare och snusare jagas och ”skammas” från alla håll, medan tobaksindustrin outtröttligt arbetar med att stärka sitt kundunderlag på alla sätt. Annika fick uppdraget av Natur & Kultur att skriva ”Nikotinfällan” för att ge kunskap, självkänsla, styrka, motivation och inspiration till dem som vill bryta sitt nikotinberoende. I boken intervjuas bland andra addictionspecialisten och leg. sjuksköterska Bitten Jonsson.